Desert reteta de preparare a papanasilor fierti

de RODIMUR in Dulciuri, 29 Mai 2017 | 2757 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor 
N-am mai făcut papanași fierți de cînd erau băieții mici și căutam tot felul de rețete în care să folosesc lactatele pe care ei le refuzau, dacă erau simple și... la vedere. Cum papanașii fierți sunt dietetici, mă gândeam că sunt mai buni pentru copii, decăt cei prăjiți. Iată motivul pentru care la vremea aceea făceam în special papanași fierți.
Din aceste ingrediente au rezultat 20 de papanași.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 200 grame brânză de vaci
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahăr tos
  • 2 linguri de făină albă
  • 1 lingură de gris
  • 1 plic de vanilie
  • 1 praf de sare
  • făină pentru modelat papanașii
  • 30 grame unt topit
  • sau 2-3 linguri de smântână
  • sau 2 lingurițe dulceață
  • apă pentru fiert papanașii
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert reteta de preparare a papanasilor fierti:

Reteta de preparare a papanasilor 

Se pune o oală cu aproximativ 2 litri de apă, la fiert, cu sare, pentru a fierbe în ea papanașii.

Se amestecă bine, brânza de vaci cu zahărul, vanilia, gălbenușul, făina albă, grisul, sarea și albușul bătut spumă. Când compoziția s-a uniformizat, se ia cu o linguriță o cantitate de mărimea unei nuci și se modelează un fel de gogoșele, trecându-le prin făină și rotunjindu-le.

Se formează mai întâi papanași din toată cantitatea și apoi se trece la fierberea lor. Se dă drumul papanașilor în apa fierbinte și se lasă la fiert  15-20 de minute. La început, papanașii se lasă la fundul oalei, dar pe măsură ce fierb, ei se ridică la suprafață.

Când sunt gata fierți, se scot cu o lingură perforată, pentru a se scurge de apă și se așează in boluri. Peste papanașii calzi se toarnă unt topit. Papanașii mai pot fi serviți și cu două linguri de smântână, sau cu două lingurițe de dulceață. Cine dorește, poate presăra o linguriță de zahăr peste papanași, dacă i se pare că nu sunt suficient de dulci.

De asemenea, papanașii pot fi preparați fără zahăr și se servesc cu iaurt.

TIPS-URI

1

Nu uitați să adăugați sare în apa în care vor fierbe papanașii.

2

Papanașii fierți sunt buni calzi, așa că e bine să aveți în vedere numărul persoanelor care vor fi la masă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dantes 1

30.05.2017, 17:12

Buni!

-Licurici- 1

30.05.2017, 17:47

Foarte buni!

RODIMUR 1

30.05.2017, 20:23

Vă mulțumesc frumos, Licurici și Dante pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu lapte de cocos și gem de afine (de post)